Host

ESPRESSO HOUSE FRAMGÅNG HAR MÅNGA ANSIKTEN

Vill du bli grym på service? Möta världens bästa gäster, jobba med världens bästa Baristor och dessutom få chansen att utvecklas och växa? Då ska du söka dig till oss på Espresso House.

Vi vet att det är människorna som gör skillnaden. Hos oss är det din personlighet och din passion som är viktig, inte ditt CV. På Espresso House spelar det ingen roll vilken befattning du har, här är alla som är över 18 år utbildade Baristor. Det är första steget i en spännande karriär, om bara viljan finns har du stora möjligheter att utvecklas och växa vidare hos oss.

Tycker du att det verkar spännande? Tveka inte att söka! Vi letar alltid efter nya härliga personer med en bra och positiv inställning som gärna vill bli en del av Espresso House.  Vill du veta mer om oss innan du söker en tjänst, ta en titt på våra filmer om de olika rollerna.

HOST

Älskar du att arbeta med människor och vill ge gäster en kaffeupplevelse utöver det vanliga? Vi vill ta hand om våra gäster genom att hålla hög kvalitet i shopen både vad gäller service, renlighet och produkter. I den här rollen förbereds du inför att bli Barista och får lära dig de flest arbetsuppgifter som finns inom café. Tillsammans med teamet i din coffee shop brinner ni för att alltid ge världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst!

VÄRLDENS BÄSTA BARISTOR!

Att arbeta som Host är första steget mot att bli Barista hos oss. Efter att man har fyllt 18 år får man genomgå vår interna Baristautbildning för att bli diplomerad Barista. Det är grunden till all kunskap på Espresso House. Vi ger dig kunskap och förutsättningar att lyckas i din roll. Vi älskar att ha kul på jobbet samtidigt som vi skapar lönsamhet!

Vill man djupdyka i kaffets konst eller utveckla sina ledaregenskaper har vi flera vidareutbildningar inom just kaffe och ledarskap.

Tillbaka

“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv”

– Här ser vi varje mänskligt möte som en ny chans, säger Denitsa Zheleva som är Coffee Shop Manager på Espresso House i Stockholm.

För att höra mer om hur det är att jobba på Sveriges största kafékedja träffade Shortcutredaktionen Coffee Shop Manager Denitsa Zheleva, Baristan Linn Hejdenberg och Assistant Manager Danie Hällström som tillsammans driver shoppen på Vasagatan.

Att det finns ett intresse för kaffe är ett plus, men för många utvecklas intresset till en passion efter att ha jobbat ett tag – kaffekulturen hänger ofta ihop med intresset för människor och relationer, som är en av företagets grundpelare.

– Gemensamt för oss som jobbar här är nog nyfikenheten – vi inspireras av varandra, säger Linn.

Varje roll i ett team har sin dedikerade uppgift. En Coffee Shop Manager som ansvarar för personal och drift och en skiftledare som överser teamets dagliga arbetsuppgifter. Självklart är inget team komplett utan de gäng Baristor som serverar nybryggt, egenrostat kaffe till den stadiga strömmen av fikasugna kunder.

Denitsa Zheleva, Coffee Shop Manager.

Gemensamt för alla anställda är känslan för service och att det finns ett genuint intresse för nya människor och möten. Det är lika viktigt att vara intresserad av sina kollegor som av gästerna. På en arbetsintervju hos Espresso House är det nämligen attityden och inställningen som värdesätts –  inte din bakgrund och erfarenhet.

– Allt det praktiska går att lära sig så länge det finns en vilja och ett driv, menar Linn och fortsätter:

–  Det finns inga hinder om man vill klättra till en ny roll.

För att känna sig trygg i yrket får alla nyanställda på Espresso House, oavsett befattning inom företaget, gå en särskild Baristautbildning där man lär sig grunderna i att göra olika sorters kaffe. Men det mesta lär man sig “den hårda vägen” genom att kastas in i jobbet direkt och improvisera i stunden.

Linn Hejdenberg, Barista.

–  Folk här är bra på att lära ut kunskap och föra det vidare till andra i teamet – det sitter i företagets DNA att utveckla kollegorna, säger Linn.

Många anställda har avancerat och klättrat till nya positioner inom företaget på kort tid. En resa som verkligen sticker ut är Assistant Coffee Shop Manager Danie Hällströms – på bara några månader har han avancerat från Barista till Assistant Coffee Shop Manager.

– Från början ville jag bli Master Barista eftersom jag älskar kaffe, men jag blev inspirerad av min chef som tyckte att min personlighet passade för en ledarroll. Min nuvarande titel är Assistant Coffee Shop Manager men mitt långsiktiga mål är att bli distriktschef, avslutar Danie Hellström.

Text: Fanny Lindell

“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv” Läs artikeln