Coffee Shop Manager

ESPRESSO HOUSE FRAMGÅNG HAR MÅNGA ANSIKTEN

Vill du bli grym på kaffe? Möta världens bästa gäster, jobba med världens bästa Baristor och dessutom få chansen att utvecklas och växa? Då ska du söka dig till oss på Espresso House.

Vi vet att det är människorna som gör skillnaden. Hos oss är det din personlighet och din passion som är viktig, inte ditt CV. På Espresso House spelar det ingen roll vilken befattning du har, här är vi alla utbildade Baristor. Det är första steget i en spännande karriär, om bara viljan finns har du stora möjligheter att utvecklas och växa vidare hos oss.

Tycker du att det verkar spännande? Tveka inte att söka! Vi letar alltid efter nya härliga personer med en bra och positiv inställning som gärna vill bli en del av Espresso House.  Vill du veta mer om oss innan du söker en tjänst, ta en titt på våra filmer om de olika rollerna.

COFFEE SHOP MANAGER

Vill du ta steget  att bli Coffee Shop Manager med drift & personalansvar, att tillsammans med dina Baristor ge världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst?  Brinner du för att sätta tydliga mål och gärna överträffa dem? Vill du få chansen att tillsammans med ett eget team ta er coffee shop till nästa nivå? Som Coffee Shop Manager hos oss på Espresso House får du en unik chans att varje dag utveckla dig själv och ditt ledarskap.
Coffee Shop Manager är en av få roller där erfarenhet blir viktigt så bifoga mer än gärna ditt CV redan vid ansökan så kommer processen gå smidigare. 

VÄRLDENS BÄSTA BARISTOR!

Alla som börjar jobba på Espresso House får genomgå vår interna Baristautbildning för att bli diplomerad Barista. Det är grunden till all kunskap på Espresso House. Vi ger dig kunskap och förutsättningar att lyckas i din roll. Vi älskar att ha kul på jobbet samtidigt som vi skapar lönsamhet!

Vill man djupdyka i kaffets konst eller utveckla sina ledaregenskaper har vi flera vidareutbildningar inom just kaffe och ledarskap.

Tillbaka

“Jag lyckas när mina kollegor lyckas”

För två år sedan började Denitsa Zheleva sin karriär hos Espresso House som Coffee Shop Manager. Denitsa har tidigare jobbat på en snabbmatskedja, där hon var restaurangchef i tre år. Ledarrollen är något som alltid har fallit sig naturligt för Denitsa, som så länge hon kan minnas har tagit på sig att leda projekt såväl i på jobbet som privat.

Att vara Coffee Shop Manager är lite som att äga ett eget Espresso House – det är du som ansvarar för att shopen är inbjudande, fräsch och att teamet fungerar. Därför är jobbet en perfekt utmaning för dig som tycker om att leda och driva projekt saker framåt. Arbetsuppgifter som schemaläggning, beställningar, resultatuppföljning, introduktion och utveckla och ha utvecklingssamtal med de anställda ingår i det dagliga arbetet. Därför gäller det även att du är en vän av ordning och har förmågan att överblicka en verksamhet och se vad som behöver göras just för stunden.

– Jag tror att jag är bra på att leda och peppa eftersom jag har ett genuint intresse för människor. Alla har olika styrkor och personligheter, det gäller att tillgodose allas behov annars stagnerar man i sin utveckling – vilket inte är bra för någon i teamet. Att se andra utvecklas ger mig en kick och är ett kvitto på att jag har lyckats som chef.

På fritiden kopplar Denitsa gärna av med yoga – eftersom jobbet kräver att man är engagerad är det viktigt att fylla på med energi när man är ledig.
– Jag ser till att ta hand om mig själv så att jag kan vara en trygg och stabil chef. Det är viktigt att man inger ett lugn och kan hålla humöret uppe även i utmanande situationer som kan dyka upp när man jobbar med service.

En bra ledare är någon som tycker om att se andra växa och som inte enbart fokuserar på att själv komma framåt, menar Denitsa.
– En del chefer kan nog vara lite för fokuserade på sin egen utveckling och framgång vilket inte skulle fungera hos oss på Espresso House. Här är man en del av ett team oavsett arbetsroll. Målet är att alla ska ha kul och att de ska känna att de bidrar med något som är betydelsefullt.

Med en ny, yngre generation på väg in på arbetsmarknaden menar Denitsa att det ställs högre krav på alla arbetsroller. Generation z nöjer sig inte – de vill ha stimulans och roliga projekt hela tiden.

Denitsa menar att hon märker att chefsrollen håller på att förändras i branschen. De mjuka värdena har blivit allt viktigare – och att se varje anställds behov och utvecklingspotential.
– Jag tycker bara att det är positivt. Att få komma på nya utmaningar till mina anställda varje dag utvecklar ju även mig som chef och ledare.

På frågan om vilka egenskaper Denitsa tittar efter när hon ska anställa ny personal svarar hon att det i princip bara handlar om en sak – inställningen.

– Jag kan inte driva en sådan här stor Coffee Shop själv. Jag behöver motiverade och glada kollegor som jobbar mot samma mål. Därför är en positiv inställning och en vilja att göra bra ifrån sig ett måste oavsett arbetsroll. Att personen passar i teamet är också viktigt och då letar jag efter egenskaper som kompletterar oss andra så att vi får olika styrkor i gruppen. Det som förenar ska vara vänlighet och driv men utöver det är det bara bra om vi är olika.

Att se om någon har talang för service kan vara svårt eftersom det kan ta tid för en del att öppna sig. Denitsa menar att det är viktigt att se bortom eventuell nervositet vid en anställningsintervju för att inte riskera att missa talanger.
– På Espresso House ser vi varje mänskligt möte som en ny chans, avslutar hon.

Text: Fanny Lindell

 

“Jag lyckas när mina kollegor lyckas” Läs artikeln