Barista

ESPRESSO HOUSE FRAMGÅNG HAR MÅNGA ANSIKTEN

Vill du bli grym på kaffe? Möta världens bästa gäster, jobba med världens bästa Baristor och dessutom få chansen att utvecklas och växa? Då ska du söka dig till oss på Espresso House.

Vi vet att det är människorna som gör skillnaden. Hos oss är det din personlighet och din passion som är viktig, inte ditt CV. På Espresso House spelar det ingen roll vilken befattning du har, här är vi alla utbildade Baristor efter att du fyllt 18 år. Är du under 18 år är du varmt välkommen att söka våran tjänst som Host. Det är första steget i en spännande karriär, om bara viljan finns har du stora möjligheter att utvecklas och växa vidare hos oss.

Tycker du att det verkar spännande? Tveka inte att söka! Vi letar alltid efter nya härliga personer med en bra och positiv inställning som gärna vill bli en del av Espresso House.  Vill du veta mer om oss innan du söker en tjänst, ta en titt på våra filmer om de olika rollerna.

BARISTA

Kaffe är vår passion på Espresso House! Vill du få chansen att bli grym på kaffe då är det Barista du ska bli. Hos oss slipas dina kunskaper kring kaffet, dess historia och självklart hantverket för att göra den perfekta Latten, Cappuccinon eller dubbla Espresson bakom baren. Vi ger dig kaffekunskap utöver det vanliga, du blir en av våra Baristor i världsklass. Tillsammans med teamet i din coffee shop brinner ni för att alltid ge världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst.

VÄRLDENS BÄSTA BARISTOR!

Alla som börjar jobba på Espresso House får genomgå vår interna Baristautbildning för att bli diplomerad Barista. Det är grunden till all kunskap på Espresso House. Vi ger dig kunskap och förutsättningar att lyckas i din roll. Vi älskar att ha kul på jobbet samtidigt som vi skapar lönsamhet!

Vill man djupdyka i kaffets konst eller utveckla sina ledaregenskaper har vi flera vidareutbildningar inom just kaffe och ledarskap.

Tillbaka

“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv”

– Här ser vi varje mänskligt möte som en ny chans, säger Denitsa Zheleva som är Coffee Shop Manager på Espresso House i Stockholm.

För att höra mer om hur det är att jobba på Sveriges största kafékedja träffade Shortcutredaktionen Coffee Shop Manager Denitsa Zheleva, Baristan Linn Hejdenberg och Assistant Manager Danie Hällström som tillsammans driver shoppen på Vasagatan.

Att det finns ett intresse för kaffe är ett plus, men för många utvecklas intresset till en passion efter att ha jobbat ett tag – kaffekulturen hänger ofta ihop med intresset för människor och relationer, som är en av företagets grundpelare.

– Gemensamt för oss som jobbar här är nog nyfikenheten – vi inspireras av varandra, säger Linn.

Varje roll i ett team har sin dedikerade uppgift. En Coffee Shop Manager som ansvarar för personal och drift och en skiftledare som överser teamets dagliga arbetsuppgifter. Självklart är inget team komplett utan de gäng Baristor som serverar nybryggt, egenrostat kaffe till den stadiga strömmen av fikasugna kunder.

Denitsa Zheleva, Coffee Shop Manager.

Gemensamt för alla anställda är känslan för service och att det finns ett genuint intresse för nya människor och möten. Det är lika viktigt att vara intresserad av sina kollegor som av gästerna. På en arbetsintervju hos Espresso House är det nämligen attityden och inställningen som värdesätts –  inte din bakgrund och erfarenhet.

– Allt det praktiska går att lära sig så länge det finns en vilja och ett driv, menar Linn och fortsätter:

–  Det finns inga hinder om man vill klättra till en ny roll.

För att känna sig trygg i yrket får alla nyanställda på Espresso House, oavsett befattning inom företaget, gå en särskild Baristautbildning där man lär sig grunderna i att göra olika sorters kaffe. Men det mesta lär man sig “den hårda vägen” genom att kastas in i jobbet direkt och improvisera i stunden.

Linn Hejdenberg, Barista.

–  Folk här är bra på att lära ut kunskap och föra det vidare till andra i teamet – det sitter i företagets DNA att utveckla kollegorna, säger Linn.

Många anställda har avancerat och klättrat till nya positioner inom företaget på kort tid. En resa som verkligen sticker ut är Assistant Coffee Shop Manager Danie Hällströms – på bara några månader har han avancerat från Barista till Assistant Coffee Shop Manager.

– Från början ville jag bli Master Barista eftersom jag älskar kaffe, men jag blev inspirerad av min chef som tyckte att min personlighet passade för en ledarroll. Min nuvarande titel är Assistant Coffee Shop Manager men mitt långsiktiga mål är att bli distriktschef, avslutar Danie Hellström.

Text: Fanny Lindell

“Espresso House vill ha dig – inte ditt cv” Läs artikeln